Soud rozhodl, že kladenská huť Poldi půjde do konkurzu

• Zveřejněno: 11.12.2017
Zbývajících 149 zaměstnanců čeká propuštění Zadlužená kladenská huť Poldi půjde do konkurzu. Dlužníkovi se nepodařilo zajistit další financování, výroba podniku už měsíce stojí a zaměstnanci nedostávají mzdy. Usnesení o přeměně reorganizace podniku v konkurz bude vyhlášeno v blízké době, řekla na dnešním jednání u Krajského soudu v Praze soudkyně Jitka Sobková. Zhruba 150 zaměstnanců Poldi a její sesterské společnosti Poldi Trade čeká propouštění. Insolvenční správce Adam Sigmund uvedl, že se bude snažit prodat huť jako celek, aby se co nejvíc uchovala její hodnota a v budoucnu mohla být výroba případně obnovena.

Odboráři v Brně chtějí přidat o čtyři a půl tisíce měsíčně víc

• Zveřejněno: 11.12.2017
Stávková pohotovost dopravních odborů je na spadnutí Odboráři požadují po vedení brněnského dopravního podniku navýšení měsíční mzdy o čtyři a půl tisíce korun. Vedení dopravního podniku to odmítá. „Pokud vedení nenavrhne nějaký kompromis, vyhlásíme osmnáctého prosince stávkovou pohotovost,“ informoval v pátek na tiskové konferenci předseda odborů Libor Weinstein.

Odbory. Přidejte lidem v kultuře dvě miliardy

• Zveřejněno: 11.12.2017
Profesní, odborové a zaměstnavatelské svazy v kultuře vyzvaly poslance, aby hlasovali pro navýšení rozpočtu ministerstva kultury na příští rok. Zvýšení je podle nich potřebné v nadcházejícím Evropském roce kulturního dědictví. Řekl to prezident Unie orchestrálních hudebníků ČR Jiří Dokoupil.

Projekt Obědy do škol běží už v devíti krajích

• Zveřejněno: 11.12.2017
Zdarma může obědvat už 10 tisíc dětí Do projektu, který Ministerstvo práce a sociálních věcí realizuje už třetím rokem, se nově zapojil také Zlínský kraj. Dětí, které neobědvají ve školních jídelnách, protože jejich rodiče na to nemají peníze, tak bude zase o něco méně.

Nezaměstnanost v listopadu klesla na 3,5 procenta

• Zveřejněno: 08.12.2017
Uchazečů o práci je nejméně za 20 let Nezaměstnanost v listopadu klesla na 3,5 procenta z říjnových 3,6 procenta. O práci se ucházelo 265 469 lidí, což bylo nejméně od listopadu 1997. Vyplývá to z údajů, které v pátek zveřejnil Úřad práce ČR. V listopadu zároveň přibylo volných pracovních míst, meziměsíčně téměř o čtyři tisíce na 213 790.

Bohumínský Viadrus zvýšil zaměstnanecké mzdy o pět procent

• Zveřejněno: 08.12.2017
Na nové kolektivní smlouvě se dohodly odbory spolu s vedením bohumínské společnosti Viadrus, výrobcem topenářské techniky. Smlouva mimo jiné garantuje zvýšení mezd od ledna 2018 o pět procent, čímž se zvýší tarif u dělnických profesí o 1320 korun měsíčně a mzdy u THP pracovníků o 1250 korun měsíčně, nebo zavedení věrnostního příplatku pro dlouholeté zaměstnance.