VIDEO: Setkání zástupců zaměstnanců odborových svazů RoPo

• Zveřejněno: 12.06.2018

Společně jsme silnější. Není to jen heslo - je to realita. Dnes se odboráři napříč profesemi a napříč celou republikou sešli a vyjádřili nespokojenost s nečinností Andreje Babiše ohledně navýšení platů pro zaměstnance ve veřejných službách a správě. Naše sdělení je jasné, pane premiére: Chceme #KonecLevnéPráce!

VIDEO: Společně silnější - VII. Sjezd ČMKOS

• Zveřejněno: 28.04.2018

Ve dnech 27. - 28. dubna se uskutečnil VII. Sjezd ČMKOS. Záznam slavnostní části a Mezinárodního vzpomínkového dne, který byl součástí konání Sjezdu naleznete v tomto článku.

TISKOVÁ ZPRÁVA: Historicky největší zisk ČSOB přinesl historicky nejmenší růst mezd a šikanu odborářů

• Zveřejněno: 03.04.2018

ČMKOS plně podporuje snahu odborových organizací v ČSOB o adekvátní zvýšení mezd, zejména vzhledem k obrovským ziskům banky. Čistý zisk skupiny ČSOB loni stoupl o 16 procent na 17,5 miliardy korun a jde  o jeden z nejlepších výsledků v rámci bank působících v ČR. Pro dokreslení: za léta 2012 až 2016 vydělala ČSOB přes 70 mld. korun

TISKOVÁ ZPRÁVA: Karenční doba versus zdraví zaměstnanců

• Zveřejněno: 26.03.2018

Odbory vždy poukazovaly na skutečnost, že karenční doba přinesla zaměstnancům jen zhoršení jejich postavení v době nemoci a zaměstnavatelům značné úspory. Snížení odvodů na sociální pojištění jim ročně přineslo téměř 20 miliard korun. Podle ČMKOS zaměstnavatelé zavedením karenční doby rozhodně netratili a netratí.