TISKOVÁ ZPRÁVA: Odbory jsou odbory, ne lobbistická skupina

• Zveřejněno: 21.02.2018

Zákulisní a netransparentní lobbing je v ČR reálný problém, na který upozorňovaly i odbory. Protože právní úprava mířící na lobbisty v Česku dosud chybí, minulá vláda přistoupila k vypracování věcného návrhu zákona. V zahraničí se lobbing běžně reguluje, v posledních letech obdobné úpravy přijalo Maďarsko, Slovinsko, Rakousko. Nyní se tímto problémem začala zabývat stávající vláda v demisi a navázala na úpravu, kterou připravoval ministr pro lidská práva Sobotkovy vlády.

TISKOVÁ ZPRÁVA: Návrh novely zákona o státní službě

• Zveřejněno: 25.01.2018

Tisková zpráva: Návrh novely zákona o státní službě

Odborový svaz státních orgánů a organizací odmítá návrh novely zákona o státní službě v předložené podobě. Ani po včerejším jednání na Ministerstvu vnitra ČR k vypořádání připomínek se nemůžeme zbavit dojmu, že hlavním cílem novely je narušení původního smyslu zákona, kterým je depolitizace a profesionalizace státní služby.

ČMKOS k prezidentské volbě

• Zveřejněno: 15.01.2018

Tisková zpráva: ČMKOS k prezidentské volbě

Největší odborová centrála v ČR plně respektuje legitimní rozhodování voličů v prezidentské volbě, kteří do druhého kola z velké škály osobností vybrali dva silné kandidáty.